Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting

Telia 1240×865
Telia 1240×865

Kategori:

Brand, Experience

Kunde:

Telia

Dato:

september 27, 2017

Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting

Telia går fra å være et ”teleselskap” til ”teknologiselskap” og er med på å tilrettelegge for et smartere digitalt samfunn.

6.sans fikk i oppgave å skape en arena der Telia kunne gjenspeile bredden og mangfoldet innenfor ”tingenes internett” (IoT). Vårt mål var å inspirere gjennom å samle de sterkeste aktørene i Norge rundt temaet IoT. Over 700 mennesker var tilstede da ”Telia IoT Symposium” gikk av stabelen 13.september.

Vi ønsket å skape en utradisjonell og unik setting for arrangementet, sentralt i Oslo. SALT Art & Music har perfekt beliggenhet på Akershusstranda, bare noen få minutters gange fra Oslo sentralstasjon.

Området rundt SALT er unikt gjennom sin arkitektur og uteområde med mye muligheter. Visuelt sett ble arenaen dekorert med skreddersydd design – godt synlig i bybildet og helt opp til Ekebergåsen. Uteområdet ble rigget med alt fra ”best practice” på vann (båt-teknologi) og fjell (sau-sporing) – til mingling med matservering fra foodtrucks og utescene for underholdning. For å huse de over 700 oppmøtte fikk vi rigget et 750 kvadratmeter rammetelt til å romme et stort partnerområde og scene for faglige fellessesjoner, i tillegg til egne scener for parallelle faglige sesjoner i de unike ”hjellene” på området.

På scenene delte Amazon, Tesla og Microsoft sine suksesshistorier. NHO loste deltakerne gjennom digitaliseringsstatusen for Norge, mens verdens mest oppkoblede mann spådde hvordan fremtiden ville se ut om noen få år. Les mer om programmet her: https://telia.no/bedriftsmagasinet/over-700-ville-lare-mer-om-iot

Arrangementet ble en suksess og tilbakemeldingene var utelukkende positive. ”Telia IoT Symposium” er det første i rekken av en årlig begivenhet i Norge.

 

Fakta om Internet of Things:

  • IoT står for Internet of Things, også kjent som tingenes internett.
  • Begrepet brukes om fysiske objekter som kommuniserer med omverdenen via sensorer.
  • Formålet er å skape nye verdier ved bruk av sensorteknologi, data og IoT.
  • Forventningene er store, og det spås at det vil være 26 milliarder tilkoblede enheter i 2020. Alt fra kjøleskap, maskiner, biler, joggesko, tannbørster, lyspærer, hus og bygninger kan kobles sammen.
  • Det gjør at du kan motta informasjon om objektene, men også kontrollere og styre objektene.
  • Du kan for eksempel med en enkel app, slå på lyset, låse dørene eller fjernstyre oppvarming av bilen om morgenen.