Fremtiden er nær – event i 2017

Kategori:

Aktuelt

Dato:

januar 31, 2017

Fremtiden er nær – event i 2017

Skrevet av Miriam Brockstedt Berg

Event er et bredt fag med mange topper og fallgruver. Et fag hvor du faller av om du ikke følger med på de nyeste trendene, noe som krever at man alltid er oppdatert og følger med i tiden. Et event krever ikke lengre bare at lyssettingen er ok og at alt går på skinner, nå skal det være en wow-faktor i hvert enkelt element, og eventet skal kunne instagrammes, live streames og de faglige innslagene skal kunne publiseres på nettet. Eventene i dag skal leve lengre enn noen gang før, og for å være med på det – da må du vite hva du driver med!

Drone streaming, beacons, live teknologi, delinger, aktivisering av publikum, VR og masse annet er virkemidlene som vil drive hovedfokuset til events i 2017. Vi har sett på hva som kommer til å bli de største trendene, og hvordan disse kan være med å løfte ditt event til nye høyder.

Du kommer inn på et arrangement, det står to hyggelige mennesker i sort blazer ved inngangen og ønsker deg velkommen. Du får ikke en flyer med programmet i hånden, for det har du allerede på en app på mobilen. Du går inn i lokalet og blir møtt av et utrolig syn. Lyssettingen er kjempekul og det er tydelig hvor du skal gå, de områdene er lyst opp litt ekstra. Du titter litt rundt før mobilen forteller deg at det er på tide å finne plassen din. Du finner lett plassen, den er vist med en rød ring på mobilskjermen og seatingen tar kortere tid enn hva du har opplevd tidligere.

Når alle får satt seg ser du opp på scenen og skjermen hvor en film av lokalet, akkurat slik det er nå, vises. Det filmes ovenfra, fra kule vinkler, men du kan ikke helt forstå hvordan det gjøres. Så begynner filmen å zoome mot scenen og du ser noe fly over deg – en drone. Musikken spiller med en utrolig bass, det er som å være på en konsert i omtrent et halvt minutt, før dagens første foredragsholder entrer scenen. Foredraget går på skinner og det er tydelig at han er godt vant med scenen.

I det foredragsholderen sier ”takk for meg” vibrerer telefonen din og det popper opp et spørsmål på skjermen. ”Gi dette innlegget et terningkast og kommenter kort hva som var best og dårligst ved seansen”. Du svarer fort, før du reiser deg. Nå er det satt ut kaffe og forfriskninger på bord rundt omkring i lokalet, det er som om det på magisk vis har poppet opp uten at tilskuerne merket det.

Nå er andre deler av lokalet lyst opp sterkere og er mer innbydende å gå til. Du finner deg en stol å sitte på og går igjennom litt eposter. Så popper det igjen opp en melding på telefonen din ”Ønsker du å bli kjent med en person innen det samme fagfeltet som deg?” Du trykker ja, og får opp et bilde av en godt voksen mann med skjorte og brun dressjakke. Så lyser skjermen din i en klar grønnfarge. Du ser deg rundt og ser en annen person med samme farge på skjermen sin som holder den litt opp. Du går bort og introduserer deg. Dere kommer i prat om deres felles fagområde og ender med å utveksle kontaktinformasjon for å snakke videre business om noen dager.

Neste sesjon går som forrige, men her spilles det mer på interaksjon fra publikum og dere får mulighet til å sende inn spørsmål til foredragsholderen. Innlegget blir kjempespennende og du vet du får et referat med alle spørsmålene og svarene etterpå så du kan bare følge med på hva som skjer. Du får samme spørsmål på mobilen om terningkast av dette innlegget og svarer før du reiser deg, klar for en kaffe.

Etter dette innlegget er det lagt opp til mange VR-stasjoner med ulike opplevelser og elementer. Du kan se hva som skjer på skjermen til den som prøver VR. Du stiller deg opp og ser på. Telefonen din spør deg nå om du kunne tenke deg å lære mer om VR eller temaet på skjermen knyttet opp mot ditt fagfelt, og du svarer ja. Skjermen din lyser opp i en rosatone og du holder den litt høyere opp for at den andre personen skal kunne se deg. Det kommer bort en kar med skjegg og briller som er klar for å fortelle deg alt om hvordan du kan bruke VR for å øke salg, lære opp de ansatte og andre ting.

Så er det klart for enda et foredrag og telefonen er din beste venn, men den er ikke av det nyeste slaget og batteriet begynner å kjenne på dagens bruk. Nå ligger det en bærbar lader på alle stolene med plugg til både iphone og android. Du velger den som passer din telefon og lar den andre ligge i den lille posen som fulgte med. Dette foredraget er spennende og også interaktivt for publikum. Dere får alle muligheten til å stemme på ulike alternativer som er relevante til temaet, og foredragsholderen bruker dette videre i innlegget sitt. For en ny og interessant måte å få med seg publikum, tenker du, og stemmer i vei hver gang du får en mulighet.

Dagen fortsetter slik, og du får prøvd, sett og lært mye mer enn hva du hadde forventet. Du kommer garantert til å delta på dette arrangementet neste år også!

Ønsker du at vi i 6.Sans skal hjelpe deg med å gjøre ditt neste event til en enestående og minneverdig opplevelse? Ta kontakt, vi venter klare.